Nieuws

Elk jaar, rond het Chinees Nieuwjaar, nemen we even een korte adempauze... een "break", zeg maar. Maar achter de schermen wordt druk gewerkt aan wat we dan mogen noemen het "omdraaien van een pagina in de geschiedenis van P-BAY"... Een nieuw hoofdstuk. Wat, waar en hoe: dat kunnen we nu nog niet zeggen, maar dat het een zeker doordringend effect gaat hebben op u als koper, of als kijker, moge duidelijk zijn. 

Terwijl onze vrienden uit het Verre Oosten in feeststemming zijn, brengen wij alles in gereedheid... Kom af en toe eens kijken en verras jezelf! 

Jelger Klinkenberg (NL) made an outstanding comeback in pigeonsport in 2016. He started with an group of only 50 young birds. Again an prove that in pigeonsport quality is more important then quantity, Jelger won with this small team already 5x times an 1st Prize s-Provincial on only 9 races !!

 

s-Provincial Results 2016

Minderhout  1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 9 - 10 - 13 - 14 - etc. against 1.342 birds (34/50)

Quievrain     1 - 2 - 10 - 20 - 33 - 44 - 60 - 61 - 62 - etc. against 1.141 birds (21/43)

Rukkelingen-Loon is een dorp in de provincie Limburg en een deelgemeente van Heers. Heers ligt in het zuiden van de provincie Limburg en is een fusiegemeente die uit 12 kerkdorpen bestaat, gelegen vlak aan de taalgrens met Wallonië. Heers telt ruim 7000 inwoners.

Straffe prijzen voor jonge duiven: 6000 EUR - 3200 EUR - 3000 EUR - 2500 EUR - 2300 EUR - 1900 EUR - etc... etc... MINERVA verkocht voor 6500 EUR! 16 van de 26 duiven gaan naar China! 

Peter Bours is een uitgeweken Maaslander, afkomstig van Neerharen, die al een hele tijd in Averbode (deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem) woont. Op Vlaams-Brabants' grondgebied dus. Averbode, o.a. bekend van de abdij, de lekdreef bekend om de vele ijskraampjes en ook bekend van volleybalploeg “Everbeur” die vele jaren op het hoogste niveau meestrijdden.

Duiven zijn er altijd geweest in Marc's leven, er waren duiven bij zijn grootouders aan beide zijden. Deze duiven dienden eerder als sierduiven, slachtduiven. Op zijn 8e levensjaar vertoefde Marc meer en meer op de hokken bij zijn grootouders en raakte in de ban van die mooi gekleurde duifjes. Toen stond Marc er natuurlijk nog niet bij stil dat er ook wedstrijden mee gespeeld werden. Doch een paar jaar later onder impuls  van twee ooms, die ook speelden, is Marc met wedstrijdduifjes begonnen. Zo werd er een hokje gebouwd aan de ouderlijke woning.

Since Maarten Huijsmans was an little boy he is used to live with several animals around him on the farm of his parents. Like his brothers everybody was raised to have respect for the nature and pay attention also to the animals. But Maarten seems to have an natural gift from mother nature ..... he has an talent to see things more quick as others. When there is an animal sick or not happy he is the first one to notice this. He speaks the language of the nature.

 

Start

Het was wachten tot het allerlaatste moment vooraleer we vanuit China de ‘aanval’ mochten verwachten. En deze werd ongezien. Uren werd er gestreden om diverse duiven. Veilingdelen die uren uitliepen en waar meerdere Chinezen op één duifje boden: het was een ongezien schouwspel. Totaal werd er afgeklokt op 120.000 EUR. Maar wat nog straffer is: 35 duiven van de te koop aangeboden duiven gaan niet naar China. De rest wél. Wetende dat er 113 duiven in verkoping zaten levert dit een unieke stempel op de kolonie van Nico Van Muylder, die naar waarde werd geschat, gewikt en gewogen.

Nico was van huis uit geen duivenmelker maar wel een gepassioneerd wielrenner, met hele goede resultaten. De sportdokter zei dat hij zich misschien wat met de duiven kon bezighouden om alzo tot rust te komen van het harde wereldje dat het wielrennen is. Hij begon met een klein hokje en enkele duifjes, zo raakte hij al snel in de ban van de duivensport. In het begin natuurlijk veel gelezen om toch wat kennis te vergaren over deze stiel.

Speciaal voor de gelegenheid van de totale verkoping van Nico VAN MUYLDER heeft P-BAY een online cataloog gemaakt, met een overzicht van de belangrijkste duiven. Bekijk hem en ontdek zo wat VAN MUYLDER te bieden heeft naast "MARISKA" (= 3. Nat. Asduif KBDB Grote Halve Fond 2016 Jaarlingen)

Bedragen van 15,000 EUR - 13,000 EUR - 6,000 EUR - 3,800 EUR - enz... werden vlotjes neergeteld! 

 

De vader-zoon combinatie uit Boursin (Nord Pas-de Calais) in Frankrijk presteert al jarenlang op bijzonder hoog niveau en dit op diverse afstanden. In de beginjaren meer op de vitesse maar door de jaren heen speelden en spelen zij meer en meer een vooraanstaande rol op de halve fond en fond. Dit kan ook niet anders als je ziet wat een klassemateriaal deze mannen onder de pannen hebben zitten. Zo o.a. het beste van Maurice Casaert, Georges Bolle, wijlen Etienne Devos en Chris Hebberecht. Sinds 2011 kwam er ook versterking van Noel Lippens uit Aarsele.

Op dit moment loopt er een veiling van Serge & Didier HOFLACK (FR.) op P-BAY. Deze pareltjes zullen op tweede kerstdag (= aankomende maandag) verkocht worden aan de hoogste bieder. Om de persoon die het hoogste bedrag in totaal aankoop maakt, te plezieren, hebben Serge & Didier iets in petto... 

 

Grazen, een deelgemeente van Geetbets in Vlaams-Brabant, hier woont de gekende Guy Baerts. Guy heeft altijd samengespeeld met zijn onlangs overleden vader, Henri. Zij vormden een zeer sterke vader-zoon combinatie op de fond en zware fond. Zo werden zij in 2007 nationaal fondkampioen van België. Dit met ruime voorsprong op de concurrentie met een coëfficient van 23,43, 3 vluchten met 1en 2 te kiezen uit Brive, Montélimar, Cahors, Montauban en Orange.

Patrick was al zeer vroeg gefascineerd door de duifjes, sinds zijn 13e levensjaar al. In het begin natuurlijk met vallen en opstaan, zoals bij de meesten. Begin jaren '80 besloot hij het allemaal een beetje fanatieker aan te pakken, hij deed zijn stoute schoenen aan, nam wat spaarcentjes mee en trok alzo richting Kluisbergen, met name naar Robert Willequet een zeer gekende halve fondspeler. Daar kocht Patrick de “Oude Willequet”.Een duif die in Wortegem-Petegem zorgde voor enkele geweldige nakomelingen.

Vandaag eindigden 4 veilingen op P-BAY. Kaskraker werd de "MONTELIMAR CHAMPION" die voor 10.000 EUR verhuist naar het nu reeds indrukwekkende kweekhok van Ali Adel Obaed (IQ.). Eveneens de 1. NPO winnaar van Gert-Jan Beute (NL) werd door Southlight, alias Ali Adel Obaed (IQ.) gekocht! 

U kan P-BAY online terugvinden via TWITTER door HIER te klikken!

Dat STAKENBORG adelbrieven van goud kan voorleggen, is in het Belgische Limburg al een lange tijd geweten. Maar vandaag de dag krijgt zijn naam weerklank op nationaal en internationaal vlak... Daarom kiest Peter STAKENBORG er voor om via P-BAY zijn duiven te gaan verkopen. En om meteen met de deur in huis te vallen: STAKENBORG verkoopt zijn actueel icoon van het duivenseizoen 2016, nl. "SPEEDY GIRL".

Meteen schieten we onze tweede video van dit veilingseizoen op uw scherm... De TOTALE VERKOPING, incl. "MARISKA" = 3. Nat. Asduif KBDB Grote Halve Fond 2016 Jaarse Duiven! 

Sinds enige tijd had P-BAY bij het factuur al een integratie van allerlei credit- en debitkaarten zoals VISA, Master Card, Mr. Cash, Ideal, Bankcontact, enz... Maar vandaag komt American Express er bovenop. U kunt uw aankopen dus uitgesteld terugbetalen via uw creditkaarten. Een uitgebreide betaaloptie waar P-BAY in blijft investeren. 

Betalen doet u via uw factuur, waarin een link zit verwerkt naar de betaalmodule. Heel eenvoudig en meer en meer gebruikt. Ook door duivenliefhebbers en dit op wereldwijd vlak. 

Iedereen in het duivenwereldje kent de bieder “SOUTHLIGHT” wel. Hij is één van de buitenlandse investeerders in absolute topduiven. Enkel de allerhoogste kwaliteit kan en mag primeren op zijn kweekhok. Deze duiven huizen grotendeels in de hokken van P-BAY. Allerlei topkweekduiven. Eén voor één gaan we u deze de komende weken belichten. En één van deze top-kweekduiven is “LIMO EAGLE EYE”. Een rechtstreekse zoon van “EAGLE EYE”. En misschien wel één van de beste, zo niet de allerbeste, zoon uit dit unieke vliegtalent ten huize Erik LIMBOURG (BE.).

Totale omzet voor deze veiling was bijna 79,000 EUR. Gemiddeld werd er 5,600 EUR betaald per duifje. De asduif van deze One Loft Race is verkocht voor 26,000 EUR! 

Met een bijzonder kleine vliegploeg steeds het maximale rendement halen, dat is niet velen gegeven. GEVAERT-LANNOO (BE.) uit het Oost-Vlaamse Deinze (BE.) is één van de tandems die alles op alles zetten hieromtrent. Gebaseerd op de oude “edele” kweeklijnen van Gaby VANDENABEELE (BE.), zoals “BLIKSEM”, “FIDEEL” (via P&D HOUFFLIJN, BE.), “KAAFJE” & “CHATEAUKE”. Allemaal ‘iconen’ die – bijna – buitenaardse resultaten hebben neergepend.

Al vele dagen voor het einde van deze veilingen gingen de gemiddeldes al bijzonder goed omhoog. Maar de allereerste keer dat P-BAY een veiling doet van One Loft Race duiven mag een absoluut succes genoemd worden. In totaal werd er 78,000 EUR betaald voor de 14 finalisten (top 10 finale-duiven en 5 asduiven). Een gemiddelde 5580 EUR per duifje. De duurste duif werd koop 2 die voor 26,000 EUR verkocht werd aan China. In deze veiling kregen we bijzonder veel aandacht van China, Taiwan en Thailand.

Ik bezocht de sympathieke en goedlachse Peter Stakenborg in Neeroeteren, de man voor wie superlatieven te kort schieten als je zijn prestaties op de korte afstand bekijkt, werkelijk onvoorstelbaar !! Peter had zijn eerste duifjes gevangen in de strenge winter van '84-'85 (toen 12 jaar) aan de voederkuilen bij het melkveebedrijf van zijn vader en alzo ontstond de liefde voor de duifjes. Dat dit niet de methode was om goede prijsvliegers te kweken, had Peter al snel door.

Pagina's