Nico Van Muylder uit Buggenhout al enkele jaren bij de absolute top in België!

02.01.2017 - 13:50 - pbay

Nico was van huis uit geen duivenmelker maar wel een gepassioneerd wielrenner, met hele goede resultaten. De sportdokter zei dat hij zich misschien wat met de duiven kon bezighouden om alzo tot rust te komen van het harde wereldje dat het wielrennen is. Hij begon met een klein hokje en enkele duifjes, zo raakte hij al snel in de ban van de duivensport. In het begin natuurlijk veel gelezen om toch wat kennis te vergaren over deze stiel. Nico startte op de korte vluchten en al na 3 jaar was hij algemeen kampioen van het lokaal, zo begon hij stilletjes aan over te schakelen naar de midfond en fond. Verzorging, opleren, “de relatie” melker-duif gaf hem meer voldoening op deze discipline. Nico is een sportman in hart en nieren, bezeten door de passie om te winnen en de top te bereiken. Als gewezen wielrenner weet hij als geen ander dat motivatie en voorbereiding zeer belangrijk zijn om een vooraanstaande rol te kunnen spelen.

Zo raasden ze door 2013 met 3 provinciale overwinningen en 2 zonale zeges (trio  Van Muylder-Noël-Demul). Zo wonnen ze Châteauroux, Issoudun en Nevers provinciaal en Bourges en Issoudun nationaal zone B1. In 2013 haalden ze ook nog de 6e nationale asduif KBDB zware halve fond bij de jaarse (“Leentje”) en de 15e nationale asduif KBDB zware halve fond jonge duiven. Zowel bij de oude duiven als bij de jonge duiven werden de duivinnnen en duivers wekelijks gespeeld. Diegenen die dit niet aankunnen vallen er zonder genade tussenuit, een spartaans regime dus. Op het einde overleven alleen de sterksten en dat is de enige rechte weg naar een langdurig verblijf aan de top. Zo vloog “Jef” (2107533/12) de 1e nationaal Zone B1 Bourges (1842 jaarduiven). Vader van deze duif is “Paul”(502/10) uit Gommaar Verbruggen x Engels. Paul was eerst een schitterend vlieger en daarna ook een superkweker. Moeder van “Jef” is tevens ook de stammoeder van het hok, nl. Lea (526/06) is een rechtstreekse Leo Heremans en kleindochter van de “Olympiade”. Zij is moeder van maar liefst 27 eersteprijswinnaars !! Een andere topper is “Zissou” (458/12), 1e nationaal Zone B1 Issoudun (636 oude duiven). “Leentje” (443/12), 6e nationale asduif zware halve fond KBDB jaarduiven. Ze vloog 2e prov. Montluçon, 4e prov.Châteauroux, 5e prov. Blois, 5e prov.Argenton...over een klasbak gesproken !! De vader van “Leentje” is een rechtstreekse  Paul De Maeyer (uit Kletskop Gommaar Verbruggen). De moeder van “Leentje” komt uit de lijn van de “Bliksem” van Gaby Vandenabeele x Van Elsacker-Jepsen.

De bloedlijnen die het hok bevolken zijn vooral duiven uit de soort van Paul De Maeyer (Lippelo), Houben J,L,N (Itegem), Engels (Putte), Verbruggen (Scherpenheuvel), Van Eycken Robert (Erps-Kwerps), Heremans-Ceusters, Gaston Van de Wouwer, Gaby Vandenabeele, Van Oeckel Bart en Nance (Oud-Turnhout) en natuurlijk van vriend des huizes Noël-Willockx. Een lijstje van de betere spelers in België dus !!

De vliegduiven mogen voor het seizoen niet kweken, ze blijven tot begin april gescheiden zitten. Voor de tandem begint het seizoen pas echt vanaf midden mei, dan komen hun vluchten eraan. Er wordt vooral Matador gevoederd en enkel natuurproducten van Backs gegeven, dit natuurlijk door de inbreng van Eddy Noël, die voor deze firma werkt. De vlieduiven trainen 1x daags, duivers 's morgens en duivinnen 's avonds. De duivers zitten tijdens de week gewoon half bak, de duivinnen huizen op kapellekes. De paarlustige dames worden eruit gehaald. Voor de vlucht komen de geslachten een half uur tot één uur samen. Op medisch vlak wordt het advies van Eddy Noël gevolgd, hij trekt graag de kaart van natuurproducten om het immuumsysteem te versterken. Doch als het echt nodig is, moet er natuurlijk ingegrepen worden en wordt de dierenarts bezocht.

Ook 2014 werd weer een topseizoen voor het trio Van Muylder-Noël-Demul. Eric Demul fungeert er als een zeer goede hokverzorger. Hierbij kan Nico ook nog rekenen op de hulp van broer Kris. Er werd 1e Prov.Argenton I en 1e Prov.Argenton II gewonnen, met daarbij nog de zonale overwinning op Argenton I. “Miss Argenton” (087/14) werd dan ook nog eens gekroond als 2e Nationale Asduif grote halve fond jonge duiven KBDB 2014  !! Miss Argenton heeft het van geen vreemden, ze komt uit Bliksemlijn van Gaby Vandenabeele x Olympiadelijn van Leo Heremans. Hiervan komen de ouders op de verkooptafel van P-BAY.

In 2016 presteerden deze mannen weeral op hoog niveau en haalden de 3e Nationale asduif grote halve fond jaarduiven KBDB binnen !! Een prestatie om U tegen te zeggen !! Deze klepper  “MARISKA” (859/15) zal ook op P-BAY geveild worden. Zij vloog o.a. 2e prov. Bourges 2016 en 6e prov. La Souterraine 2016. Het wordt dus een veiling van hoogstaand niveau met verschillende provinciale en zonale winnaars, nationale asduiven en ouders van nationale asduiven !! Zo ook “Saskia” (262/14), zij won 1e prov. Bourges I 2015 (4668 jaarduiven). Vaderskant is 100 % Houben (Itegem) en moederskant is Bart en Nance Van Oeckel uit Oud-Turnhout.

Dit zijn dus enkele van de vele topduiven beschreven in de verkoop van Nico Van Muylder. Een ongelooflijke weelde en klasse wat hier wordt aangeboden. Bekijk zeker ook eens de “flip builder” over het hok Van Muylder op P-BAY, hier vindt u een mooi overzicht van de aangeboden topduiven !! Hierbij wil ik Nico en zijn team namens P-Bay heel veel succes wensen met deze veiling...met zo veel winnaars in het aanbod kan dit haast niet anders !!

Behaalde prijzen de laatste 3 jaren: 

(Geco)