De kogel is door de kerk: 1. Alg. Nat. Kampioen KBDB 2016 veilt straks op P-BAY het beste uit het allerbeste. AMEEL-VANLAKE (Dadizele, BE.) is meer dan allround’er!

04.11.2016 - 09:13 - pbay

Dat P-BAY stap voor stap groeit naar het allerhoogste strijdtoneel moge duidelijk zijn. Naast diverse eigenaars en kweker van diverse 1ste Nationale Asduiven KBDB die op P-BAY veilen of geveild hebben, kunnen we nu met enige trots de eerste internetveiling van de sympathieke man-vrouw tandem AMEEL-VANLAKE uit het West-Vlaamse Dadizele aankondigen. Eigenlijk zijn dit nog ‘maar’ kersverse duivenliefhebbers. Ze spelen met duiven sinds 2003 maar op 13 jaar spelen ze iedereen van de kaart. Van Arras (= vitesse) tot Barcelona. U leest het goed: met hetzelfde ‘soort’ spelen ze op letterlijk ALLE afstanden. Alle disciplines worden gespeeld en dit vanaf het eerste speelweekend. Mensen uit de buurt: ze weten dit al lang. AMEEL-VANLAKE zijn géén eendagsvliegen. Ze zijn een perfect op elkaar ingespeeld duo. Man en vrouw die elkaar gevonden hebben. Niet enkel op emotioneel vlak maar nog meer op duivensportgebied. Het was diverse keren reeds bijna ‘bingo’, met verschillende 2e en 3e nationale overwinning, maar in 2014 kwam de eerste keer het ‘orkest’ langs… Gueret werd gewonnen op nationaal vlak mét een westenwind. U moet weten dat Dadizele NIET in het oosten ligt. Dadizele… Da’s bijna Ieper. Bijna de westhoek. Bijna het einde van de wereld op duivengebied. Dus om daar te winnen moet ge duiven hebben die IJZERSTERK zijn! En dat hebben ze. Want de nationale winnaar Gueret won het jaar voordien eveneens de eerste nationaal in de zone. Kortom: wederom geen eendagsvlieg. En nu, 2 jaar later, mag de tandem AMEEL-VANLAKE op het allerhoogste podium gaan staan in Brussel. Met het Belgische volkslied op de achtergrond… Alles gewonnen wat er te winnen valt. Want 1. Algemeen Nationaal Kampioen KBDB: ge moet het tenslotte verdienen. En spelen. Op ALLE afstanden. Met een straatlengte voor Nortbert ALLY (die 2e werd) en Jacques en Freddy VANDENHEEDE (die 3e werden).

Uiteraard zijn we bij P-BAY bijzonder tevreden dat een klepper zoals AMEEL-VANLAKE ervoor gekozen heeft om bij P-BAY een veiling te organiseren. Kinderen uit hun allround duiven. Het beste uit het allerbeste. Ergens na Nieuwjaar. Meer nieuws straks, op deze website uiteraard! 

 

Ter informatie, de ligging van Dadizele: